Lektion 3

Det finns ett antal mer eller mindre effektiva taktiker och strategier för att vinna och bli en framgångsrik roulettespelare. En del av dem fungerar faktiskt i viss mån, men det är viktigt att komma ihåg att de för det mesta kräver extremt stora insatser för att man ska kunna gå plus på dem. Ett misstag som många gör är också att man spelar för långt och länge, istället för att nöja sig och ta hem sina vinster. I det långa loppet vinner som bekant alltid casinot, så det är sällan en bra idé att testa lyckan alltför hårt.

Förr i tiden var rouletten ett populärt mål för falskspelare som kunde ”klocka” borden. Genom den tekniken kunde man hitta nummer som dök upp oftare än andra (eftersom det är extremt svårt att kalibrera ett fysiskt roulettehjul så att det är helt balanserat). Denna typ av fusk förekommer fortfarande i mer eller mindre avancerade former, men spelar man roulette online så kan man försäkra sig om att allt går rätt till och att resultatet avgörs av en slumpvalsgenerator. Här är hursomhelst två system med vars hjälp man kan förbättra sina totala vinstchanser i roulette – om man spelar smart:

 

D’Alembert-systemet

D’Alembert-systemet är faktiskt ett extremt simpelt roulettesystem som används i syfte att ”jämna ut” negativa trender. Grundidén är att man hela tiden kontinuerligt anpassar nästföljande satsning beroende på resultatet i den föregående spelomgången. När man förlorar en omgång så ser man helt enkelt till att höja insatsen i spelomgången efter. En vinst i en spelomgång innebär omvänt att man minskar insatsen i nästa spel.

 

Martingalesystemet

Martingalesystemet är kanske det mest kända roulettesystemet. Det bygger på grundtanken att satsningar som betalar dubbla pengarna (det vill säga rött/svart, hög/låg och udda/jämn,) är de som är de mest fördelaktiga oddsmässigt. Av den anledningen spelar man som Martingaleanhängare enbart på dessa typer av spel. Martingalesystemet innebär helt enkelt att man dubblar satsningen vid förlust, precis som D’Alembert fast mer strikt.